måndag 19 augusti 2013

Första skoldagen

Idag började Gustav i skolan. På många sätt känns det som ÄNTLIGEN, eftersom Gustav har längtat efter den här dagen i mer än ett års tid. Men det känns samtidigt helt ofattbart att vi redan har kommit så här långt.

Gustav har fått en grön keps. Och en penna. Jonglerbollarna, som vi fick i läxa att göra under sommarlovet, har han lagt på sin bänk i klassrummet. Barnen åt i matsalen. Det är vad Gustav har berättat för mig. Maken berättade att barnen under dagen fick cirkulera mellan olika stationer som hade ett medeltidstema.

Jag förstår på Gustav att han tycker att det är jobbigt att inte känna något av de andra barnen i klassen. Det är ju en sak som kommer att bli bättre med tiden men just nu hamnar det på minuskontot.

När jag kom hem från jobbet, möttes jag av en bunt papper som skulle läsas och fyllas i. Det är anhöriguppgifter som ska till krispärmen och personnummer som behövs för inlogg till Skola24 - sådant som jag ser från andra sidan som lärare i skolan. Det ska skickas med frukt varje dag och på onsdagar är det idrott och gymnastikpåsen ska packas och tas med.

Nya telefonnummer till lärare och fritidsavdelningar ska antecknas och nya frånvarorutiner ska inpräntas. Det mesta känns ganska klart förutom hur/var schema till fritids ska lämnas in. Men det har vi tid att ta reda på. Gustav börjar inte på fritids förrän den 2 september.

4 kommentarer:

  1. Spännade med skolstart... Log lite när jag läste om frukten, minns hur jag mot slutet av vårterminen i förskoleklassen började känna allt mer avsky mot den dagliga frukten eftersom Linn var totlat ointresserad, all frukt var fel frukt. Till slut klämde hon ur sig att man fick ha riskaka med sig om man ville, så enkelt det blev, ner med en burk med riskakor i skolväskan och sen kunde man fylla på inför varje vecka och slapp komma ihåg att packa frukt varje dag

    SvaraRadera
  2. Åh, så roligt att börja i skolan! Hoppas att han kommer att gilla det, Gustav. :)

    SvaraRadera
  3. Spännande med skolan. Vilken skola blev det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev den mindre av de två skolor vi valde mellan även om det innebar att Gustav inte kände någon av sina klasskamrater.

      Radera