lördag 7 juli 2012

- Kör till hisshuset!

Idag har maken och jag varit på IKEA. Under tiden fick barnen vara hos morfar. Både Gustav och Oskar var stormförtjusta bara vid tanken att få åka till morfar.

När vi satt i bilen, instruerade Gustav sin pappa om hur han skulle köra. Han skulle inte köra till "trapphuset" utan till "hisshuset".

Fram till för ett halvår sedan bodde min pappa i den lägenhet (med viss modifikation) där jag växte upp. Den låg på fjärde våningen i ett hus utan hiss. Gustav har gått upp och ner för de där trapporna några gånger. Det har jag också. Och mina föräldrar! Ibland, ganska ofta, förstår jag inte hur de orkade med att bo på det viset med två småbarn. Tvättstugan fanns i källaren. Och hur många ton har de burit uppför de där trapporna i form av matkassar?

I december flyttade min pappa till en lägenhet, som ligger på femte våningen i ett 16-våningshus. Hans nya lägenhet är jättefin! Och, vilket är ännu viktigare, pappa trivs mycket bra i sitt nya boende.

Gustav har förresten koll på att morfar bor på femte våningen. Redan i bilen på väg till morfar talade Gustav om att vi skulle trycka på femman i hissen.

1 kommentar:

  1. Hiss is da shit som en tonåring skulle ha uttryckt det hela... Under en kort period, eller rättare sagt från det Anna o Joakim var 3 och 1år fram tills dom var 6 & 4år bodde vi tre trappor upp utan hiss, nedrar vad det släpades i trapporna. Barnvagnen fick man inte ha i porten, inget barnvagnsrum fanns det så det var bara att släpa upp den tre trappor, plus två barn, plus matkassar mm mm mm - Ack så skänt det var att flytta till hus efter den pärsen

    SvaraRadera