söndag 22 juli 2012

Underbar söndag


Dagen kan sammanfattas med några ord enligt följande: grönt, lummigt, skönt, soligt, avslappnat, ljuvligt! Men det bestående intrycket är grönt.

I morse åkte vi till Sölvesborg. Maken och Margrete skulle jobba på sin bok och det bestämdes att även jag och barnen skulle följa med. Vi fick en sådan där härlig dag tillsammans då vi (nästan) inte tittade på klockan. Det känns som om jag "bara har varit" idag. Sådana dagar behövs.


Margrete och Ingvar har en mycket vacker, lummig och grön, grön, grön trädgård. En absolut dröm! (Men jag skulle inte vilja lägga ner det arbetet som behövs för att skapa en så vacker trädgård.) Rabatter med blommor av alla de slag överallt.

I ett hörn av trädgården fanns en liten hönsgård med en ljudlig tupp och åtminstone tre hönor. I ett annat hörn av trädgården fanns en damm, som var full av gäddnate och löv i olika stadier av förmultning. Barnen fick låna varsin håv och sedan var deras lycka gjord. De håvade och rensade i dammen så att det stod härliga till.

Klockan halv ett bjöds vi på lunch. Det var hemmagjorda köttbullar. Till det potatis, egenodlad, och sallad, tillika egenodlad. Svampsås och rårörda lingon, båda plockade av värdparet. Behöver jag säga att det var gott? Det var helt vansinnigt gott!

När arbetet med boken var avslutat, åkte vi allihop ca 6 km till Margrete och Ingvars "sommarstuga". Det är där all odling av ätbara saker försiggår. Det fanns potatis, lök, sallad, kål etc ... och så de vackra blommorna som syns ovan. Där fanns även en "hög" med hö och där kunde pojkarna rumstera runt ordentligt.

På vägen hem körde vi småvägar, som tog oss över Nymölla, Trolle-Ljungby, Vittskövle, Degeberga, Lövestad och Sjöbo. Alla somnade i bilen förutom maken och det var väl tur, eftersom det var han som körde.

2 kommentarer:

  1. Jeg beundrar alla som orkar fixa med sina trädgårdar, själv har jag massor av ambitioner men orken och viljan räcker liksom inte till
    F.ö låter det som om ni haft en alldeles underbar dag

    SvaraRadera
  2. Jag har önskedrömmar för vår trädgård men inte viljan att lägga ner det arbetet. Jag skulle vilja ha viljan för resultatet kan ju bli så bra.

    SvaraRadera