torsdag 14 februari 2013

Autopilot

Jag kör bil till jobbet. Varje dag. Jag kör alltid samma väg. Varje dag.

Igår, när jag började närma mig jobbet, märkte jag att jag låg i helt fel fil. I stället för att svänga höger måste jag fortsätta rakt fram. Jag insåg att jag kopplar in autopiloten under min färd till jobbet och igår blev det någon felkoppling i den där autopiloten. Det var en mycket konstig, nästan lite otäck, känsla och insikt.

Idag på morgonen, när jag kom till den här korsningen, var jag betydligt mer uppmärksam än igår. Föraren i en bil snett framför mig i filen till vänster var det inte. Hen låg också i fel fil med tanke på vart hen skulle. Det visade sig att vi hade helt olika taktik, när det kom till att lösa problemet med ett felaktigt filval.

Igår låg jag kvar i min felvalda fil, eftersom det var försent att byta, och fick ta en lite omväg till jobbet. Föraren i bilen framför mig idag, bytte tvärt fil, tvärs över heldragen linje och höll på att behöva skutta över en refug. Det är tur att min reaktionsförmåga fungerar. Till hens försvar kan jag säga att hen använde i alla fall körriktningsvisaren ... även om den slogs på mitt i filbytet.

Och nej, det var faktiskt inte en BMW den här gången utan en Skoda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar