lördag 16 februari 2013

Helvetet på jorden...

... utgörs av min tvättkorgs sockinnehåll. Så känns det ibland i min tillvaro, där de allra flesta problem faller inom kategorin i-landsproblem. Jag kan själv förvånas över hur starkt jag ogillar strumporna och hur mycket energi jag lägger på att hata dem, även om jag numera gör det med glimten i ögat.

Under förmiddagen har jag tagit mig igenom den första halvan av helvetet. Alla veckans strumpor är tvättade och de hänger på tork i torkskåpet. Senare idag ska jag ta mig ut på andra sidan helvetet, när jag sorterar alla strumpor i par, viker ihop dem och lägger tillbaka dem i sina lådor i väntan på en ny arbetsvecka. En sak är säker, det är ingen i den här familjen som går med omaka strumpor på fötterna.

Förmiddagen har även ägnats åt trevligheter. Barnen och jag har varit på biblioteket och lånat en hög böcker. Gustav fick trycka på boklåningsautomatens knappar, när vi lämnade tillbaka de böcker vi haft hemma, och Oskar fick sköta knapparna, när vi skulle låna de nya böckerna. Det måste vara rättvist. Vi stannade på konditoriet och köpte wienerbröd. Det var Gustavs önskemål och han är införstådd med att wienerbrödet kommer att ersätta lördagsgodiset ... men det blir popcorn till Melodifestivalen ikväll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar