lördag 22 juni 2013

Spontan slotttsutflykt


Jag sov mycket dåligt i natt och var vaken i flera timmar mitt i natten. När jag gick upp vid 8-tiden i morse, var jag rejält trött, och hade mest lust att gå och lägga mig igen. Vädret var också sömnigt. Gråmulet och det tycktes som om regnet var på gång att börja falla hela tiden men något höll det tillbaka. För att vi inte skulle bli helt inaktiva idag, bestämde vi oss för att vi skulle ge oss ut och titta på slott. Efter en snabb titt på Internet bestämde vi oss för Hjularöds slott och Bjärsjölagårds slott.

Oskar mådde inte bra i bilen. Han har en tendens att må illa när vi är ute och åker och när vi kom till Harlösa, ropade Gustav från baksätet att Oskar inte mådde bra. Precis då passerade vi en museibensinstation. Det var ett ypperligt ställe att stanna på för att få lite frisk luft samtidigt som vi tittade på gamla bilar och bensinpumpar.



Hjularöds slott ligger inte långt från Harlösa och det var tur, eftersom Oskar fortsatte att ha det besvärligt i bilen. Vi parkerade en liten bit från slottet och nästa meddetsamma Oskar hade kommit ut ur bilen kräktes han två gånger. Stackaren! Men efter det mådde han avsevärt bättre. Vi gick och tittade på slottet, som är känt från TVs Mysteriet på Greveholm, från vägen. Det verkar vara en privatbostad och inte öppet för allmänheten så vi avhöll oss från att gå in i slottsträdgården.

Bjärsjölagård slott hittade vi inte men i stället kom vi till Övedskloster, där vi kunde beundra både alpackor och en vacker trädgård (också den privatägd men dock öppen för allmänheten). I trädgården fanns dammar med fontäner och massor av nate, vackra näckrosor och breda häckar med tunnlar i.



Vårt spontana infall att ge oss ut på en biltur blev mycket lyckat. Det skånska landskapet är vackert, även mulna dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar