lördag 8 juni 2013

Triathlon


Triathlon stod på dagen schema. Några glada entusiaster i Genarp anordnade en triathloninspirerad tävling och maken hade, tillsammans med knappt 50 andra, anmält sig för att delta. Det var 4 km löpning, 15 km cykling och 400 m simning.

Igår kväll satt vi och läste igenom tävlingens PM på Facebook och kom fram till att maken nog skulle ta och använda sin gamla skruttcykel, vars kedja hade hoppat av, i stället för någon av sina nyinköpta cyklar. Bansträckningen för tävlingens cykelmoment gick på skogsstigar och grusvägar och då behövs det en cykel med någorlunda rejäla däck.


Dagen bjöd på solsken från en blå himmel, lite vind och inte mer än 17-18 grader varmt. Vid starten vid Genarpsbadet samlades de tävlande och det var en god stämning. Det var nog mest folk från Genarp där. De flesta verkade känna varandra.

I all sin enkelhet var det en välarrangerad tävling. Det fanns ingen tidtagning och deltagarna måste själva hålla reda på att de cyklade tre varv och simmade sexton längder men allting flöt på jättebra. Det var väl en del tävlande som inte följde regeln att man inte fick cykla inne i växlingsområdet.


Förste man att passera mållinjen gjorde det ganska precis en timme efter starten och hans seger var helt ohotad. Maken gjorde en fin insats. Han kom i mål efter 75 minuter och kom någonstans på 7-10:e plats är min bedömning. Och det måste han ju bara vara nöjd med!

Barnen var hemma med morfar, som också såg till att Gustav kom iväg på kalas, och jag kunde därför helhjärtat ägna mig åt att fotografera, både med min kamera och med makens. När vi kom hem blev det tårta, som maken hade fixat tidigt i morse.


1 kommentar: