onsdag 15 januari 2014

Läsa tankar

Vi har en kvällsrutin, barnen och jag. Vid 19-tiden börjar jag göra dem i ordning för sängen - pyjamas på, borsta tänder, tvätta ansiktet. Därefter går vi och lägger oss i min säng. Oskar ligger i mitten med Gustav till höger om honom och jag till vänster.

Innan de somnar, läser jag för dem. Först läser jag en bilderbok. På sistone har det blivit en hel del Pettson och Findus-böcker, Mamma Mu och Alfons Åberg. Efter bilderboken blir det en kapitelbok. Ikväll läste vi slut det sista kapitlet i Madicken. Oskar somnar under kapitelboksläsningen.

Gustav har haft svårt att somna den här veckan. Han har verkat lite låg men vill inte prata om vad han funderar över. Härom kvällen frågade jag om han ville byta plats med Oskar och sova mitt i sängen - och det ville han och han somnade snabbt. Igår kväll ville han inte byta plats. Det var i alla fall vad han sade. Samma sak ikväll, när jag frågade.

Jag lät det bero en stund och sedan sade jag till honom att jag tyckte att han skulle byta plats med Oskar. När det var gjort, lade sig Gustav till rätta och så sade han:

- Du är bra på att läsa tankar!

Ett par minuter senare hade han somnat.

1 kommentar: