tisdag 24 juni 2014

Kusinerna återförenas


Ludvig hade hunnit vara här i några dagar innan Gustav och Oskar kom hit. Gustav har sett fram emot Ludvigs besök i flera månader och har pratat om Ludvig här hemma, i skolan, på fritids och hemma hos bästa kompisen. De kommer ihåg varandra sedan de träffades för tre år sedan. Den här gången fann de ett gemensamt intresse i att rita. De satte sig vid soffbordet och ritade i flera timmar. De har fortfarande lite svårt att kommunicera med varandra. Gustav förstår i stort sett ingen engelska alls och Ludvig talar nästan ingen svenska längre. Jag tror dock att han förstår ganska mycket talad svenska. Efter att ha tillbringat några timmar tillsammans med Gustav kom det mer och mer svenska ord från Ludvig.

Oskar var desto mer skeptisk. Han kommer inte ihåg Ludvig, eftersom han bara var 1,5 år förra gången Ludvig var i Sverige. I torsdags kom Oskar hit och han ringde på dörren. När jag öppnade, sprang han in och så fick han syn på Ludvig och då tvärstannade han och blev helt stel i hela kroppen. Sedan var han lite upprörd över att det stod en främmande säng i hans rum (och det var konstigt att hans säng stod i vardagsrummet) och att Ludvig hade lekt med hans leksaker och dessutom hade lekt med dem på "fel" sätt. Men sedan tinade han upp.


1 kommentar:

  1. Oskar är en ung man med principer. - Jag hörde en liten konversation mellan Ludvig och Gustav i Helsingborg, medan vi väntade på tåget. "We're both having cinnamon buns", said Ludvig. "Oh, yeah", svarade Gustav med emfas.

    SvaraRadera