onsdag 25 juni 2014

Pildammsparken

Det blev ett nytt parkbesök idag - Pildammsparken. Där skulle det bli "en mjuk och sensorisk föreställning med dansaren Mira Björkman och cirkusartisten Viktor Gyllenberg". Vi var inte ensamma vid Strykjärnet i parken. Det fullkomligt myllrade av yngre förskolebarn.

Vädrets makter var inte riktigt på vår sida. Halvvägs genom föreställningen började det regna och det blev en oplanerad paus. Det var en trevlig föreställning även om denna kulturform inte riktigt är min favorit.

Många av förskolorna hade med sig mellanmål till barnen. Detta upptäckte parkens måsfåglar snabbt och kom svepande på sina vingar. En kort stund kändes det nästan som om vi deltog i en scen i filmen Fåglarna.

Efter föreställningen gick vi till caféet vid Margaretapaviljongen för att äta glass. På vägen hörde vi att det spelades musik från Pildammsteatern så vi gick dit innan cafébesöket. Det var ett band, Mona Lisa, som repeterade inför en allsångskonsert som gick av stapel klockan 19 ikväll. De var riktigt bra och det var härligt att sitta i solskenet och lyssna på dem.

På caféets uteservering blev vi återigen varse hur snabba parkens fåglar är på att upptäcka var det finns mat. De som satt vid bordet bredvid oss lämnade bordet, när de var färdiga. Det tog inte mer än någon minut så var där en massa kajor och en fiskmås på plats för att äta bröd, sallad med mera som hade lämnats kvar.

Vi hade tänkt att promenera lite mer efter glassen men klockan hade hunnit bli 16 och regnmolnen tornade åter upp sig, så vi gick till stationen vid Triangeln i stället. Vi hann nästan, men bara nästan, dit innan regnet drog igång ordentligt.









2 kommentarer:

  1. Men det ser häftigt ut med regnmolen! :) Chokladbrunt är en av mina favoriter också.

    SvaraRadera