onsdag 6 juli 2016

Mot Vadstena


Så var den då här, första dagen i juli, dagen då vi skulle köra till Vadstena för att vara med om Stigs sommarfest. Jag lämnade packningen till sista minuten, vilket blev lite stressigt. SMHIs prognoser förutspådde regn på dagen för festen, så regnkläder var ett absolut måste. Jag lyckades fylla nästan hela bilens bagageutrymme med barnens och min packning men det fanns en lucka även för pappas väska.

Vi stannade vid Brahehus för att barnen skulle få se den gamla ruinen. De verkade inte särskilt intresserade av själva ruinen men väl av att läsa om den. Morfar följde inte med till ruinen men barnen kunde berätta en massa om den, när byggnaden uppfördes, när den brann ner, när vi kom tillbaka till bilen.

Vi anlände till Vadstena framåt eftermiddagen och vädret var helt okej. Kanske lite blåsigt men solen sken. Vi tog en tur med Hjulius runt staden. Barnen tyckte att det var ganska tråkigt att höra om byggnader, gator, kyrkor och trädgårdar men Hjulius var ett tågliknande fordon, så det vägde upp för det tråkiga.

Centrala Vadstena är alldeles förtjusande. Smala gator. Trähus. Kullerstensgator. Och, inte att förglömma, mycket historia.

Efter rundturen med Hjulius, gick vi hem till Stig för att hämta nyckeln till turistlägenheten vi skulle sova i. Den var enorm. Ett stort kök. Ett stort vardagsrum. Ett stort sovrum. Knappt tio minuters promenad från centrum. Helt perfekt!


1 kommentar: