tisdag 26 juli 2016

Ritual vid kusiners återförening

Igår var det dags för Gustav, Oskar och Ludvig att träffas igen för första gången på två år. De gjorde det på sitt alldeles egna vis. Ludvig stängde in sig i farfars sovrum. Gustav och Oskar gick in i farfars arbetsrum, där Oskar lade sig på mage på golvet och Gustav satt och tittade in i väggen. Det var inte utan att jag hann fundera både en och två gånger hur det skulle gå.

Naturligtvis gick det bra. Ludvig kom ut ur sovrummet och kikade på sina kusiner och sprang sedan tillbaka. Oskar hittade en skål med nötter, som han började äta. Efter en stund slutade Ludvig att återvända till sovrummet. Oskar ville rita och hämtade papper och penna. Snart satt alla tre barnen och ritade, fortfarande med visst avstånd mellan sig.


Vi bestämde oss för att gå till Pildammsparken och köpa glass och när vi väl kom ut dröjde det inte länge förrän kusinerna började närma sig varandra. Vi sökte skugga i Pildammsteatern. När glassarna var uppätna började barnen leka med varandra. Teaterscenen var ett fängelse och någon var prisoner och någon prison guard.

För två år sedan kom Oskar och Ludvig inte så bra överens. Det tycktes som bortblåst nu. Alla tre sprang omkring och hade jätteroligt tillsammans. Gustav började prata engelska med Ludvig. Youtube är en ruskigt bra engelsklärare! Det är ofattbart hur mycket han har lärt dig och mer lär det bli framöver.

Så nu är barnen igång och de har två veckor på sig att samla på sig en mängd nya gemensamma minnen.


2 kommentarer:

  1. Hälsa alla välkomna till Sverige och en god fortsättning! Va´ku!

    SvaraRadera