fredag 18 januari 2013

Dags för skolval

I augusti ska Gustav börja i förskoleklass. Vi är mitt uppe i processen att välja skola och valet ska vara gjort den 10 februari. Vi har två skolor att välja mellan (ja, egentligen tre, men en av dem går bort på grund av avståndet).

N-skolan är egentligen det självklara valet. Den ligger närmast (men ändå en bit bort). Det är den skolan de flesta grannbarnen går i och den skola som jag misstänker att de flesta 6-åringarna på Gustavs förskoleavdelning kommer att välja. Det är en stor skola, F-9, med minst två klasser i varje årskurs. Det finns ingen grundskolelärare i förskoleklassen.

Det andra valet är H-skolan. Den ligger kanske en halv kilometer längre bort, totalt knappt 2,5 km från där vi bor. Det är en mindre skola, F-6, med en klass i varje årskurs. I förskoleklassen arbetar en grundskolelärare tillsammans med förskolelärare och fritidspedagoger.

Oavsett vilken skola vi väljer så kommer klasstorleken att vara 25+ barn.

För en vecka sedan var vi på ett informationsmöte om skolvalet. Det var då H-skolan snabbt blev ett alternativ, till och med ett förstahandsalternativ, för mig. Idag var maken, Gustav och jag på besök i förskoleklassen på H-skolan. Gustav fick delta i undervisningen och vi föräldrar känner oss ännu mer förvissade om att det kommer att vara H-skolan vi önskar att Gustav kommer att få börja sin skolgång i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar