torsdag 24 januari 2013

Sömn

För några veckor sedan lade jag om barnens nattningsrutin. Då somnade de först framåt klockan 21-21.30, eftersom de låg och tittade på film tillsammans.

Den nya rutinen går ut på att lek, TV/filmtittande eller vad vi nu håller på med avslutas senast klockan 19.30. Den första tiden med den nya rutinen gick jag och lade mig tillsammans med barnen och läste för dem i ca 15 minuter. Sedan låg jag kvar hos dem tills de hade somnat, vilket de gjorde innan klockan 20. Sedan lyfte maken in dem i deras respektive rum, när vi skulle gå och lägga oss.

I slutet av förra veckan uttryckte Gustav ett önskemål om att dela sovrum med Oskar. I helgen flyttade vi in Gustavs säng i Oskars rum, så nu har barnen ett gemensamt sovrum och ett gemensamt lekrum. Nu sker nattningen i barnens sovrum och de ligger i sina sängar. Nåja, Gustav gör åtminstone det. De två senaste kvällarna har Oskar vägrat och i stället gått ner i vardagsrummet, lagt sig på soffan, dragit en filt över sig och somnat på två röda sekunder.

Eftersom barnen somnar 1-1,5 timme tidigare om kvällarna, fanns en liten oro att de skulle vakna tidigare på morgonen. Men det gör de inte. De turas ibland om att sova lite längre, vilket betyder till ungefär klockan 6.30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar