söndag 6 april 2014

10000-kronorsfrågan

Vilken knapp öppnar tvättmaskinsluckan?


Jag kan meddela att för mig känns det faktiskt som en 10000-kronorsfråga, när jag står framför tvättmaskinen, redo att plocka ut tvätten.

Min slutledningsförmåga säger mig att det är knappen med nyckeln på.

Min erfarenhet säger mig att det inte är knappen det står Start/Stop på, eftersom den startar tvättmaskinen, när jag trycker på den. Tänk, vad fantastiskt, maskinen startar när jag trycker på startknappen. Det sker både när jag har för avsikt att starta maskinen och när jag har för avsikt att öppna luckan men trycker på fel knapp.

Att jag trycker på fel knapp har hänt mer än en gång. Det har hänt pinsamt många gånger. Jag börjar så smått komma tillrätta med problemet genom att stå och titta på knapparna medan jag för ett resonemang inombords för att komma fram till vilken knapp jag ska trycka på.

Vad är det för fel på mig? Det är ju inte rocket science precis.

Varför det står Stop på Start/Stop-knappen är inte lika självklart. Jag brukar trycka på den knappen, när jag har råkat starta tvättmaskinen av misstag när jag egentligen tänkt öppna luckan, men inte stoppas maskinen för det. I alla fall inte omedelbart. Jag brukar hinna tänka och fundera en massa kring vad Stop kan betyda om det inte innebär att maskinen stoppas och tvätten avbryts. Jag trycker gång på gång på knappen men maskinen fortsätter att fylla tvättrumman med vatten. Jag trycker på knappen några gånger till och då plötsligt tystnar maskinen och jag kan använda mig av rätt knapp - den med nyckeln! - för att öppna luckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar