söndag 13 april 2014

Underverk

En natts sömn kan göra underverk. Jag somnade tidigt igår kväll, vid 21:30, och sov non-stop fram till 6:30 i morse. Vaknade utvilad och redo att ta itu med dagen...

... som började uppe i tvättstugan. Sex maskiner tvätt rasslade iväg och som vanligt ondgjorde jag mig över alla strumpor. Jag räknade till 35 stycken - ett något udda antal - medan jag hängde upp dem i torkskåpet. Det visade sig vara en felräkning, eftersom det fanns ett jämnt antal strumpor när jag skulle vika ihop dem, visserligen var två av dem udda. Alla strumpor återfanns emellertid, plus sisådär sex-åtta stycken till som jag hade glömt att räkna, eftersom de låg i tvättmaskinen, när jag roade mig med strumpräkning.

Ute har det regnat och varit solsken om vartannat. Jag vet att jag borde gå ut och gå men så blir det inte. I stället överraskade jag mig själv med att sätta mig med jobb - rättning av nationella prov i biologi. Jag gjorde undan del A3 och fyra av frågorna på del A1.


I morgon bär det av till min arbetsplats i Tomelilla, där jag och en kollega ska sitta och rätta NP tillsammans. Det ska bli så skönt att få det gjort! Och det ska bli skönt att ha Å att diskutera bedömningen med.

Resten av dagen kommer jag att ägna åt stickning och TV-tittning. Eller om det blir filmtittning. Det brukar inte finnas mycket värt att se på TV. Söndagskvällar klockan 20:00 är ett undantag, då det är dags för Mästarnas mästare och det ska jag naturligtvis se ikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar