måndag 9 mars 2015

Födelsedagsfirande med familjen

Det har varit en ovanlig måndag. Barnen och jag har varit hemma utan att någon var sjuk. Det var studiedag på Gustavs skola samt planeringsdag för fritids och personalen på Oskars förskola hade också planeringsdag. Jag har varit föräldraledig för att vara hemma med barnen. Med en studiedag även på mitt jobb, missade jag ingen undervisning med mina egna elever.

Vi har familjefirat Gustavs födelsedag idag. Mormor, morfar och J kom hit vid 14-tiden för att äta middag. Jag gjorde det enkelt för mig och gjorde en köttfärssås. Till den åt vi potatisgratäng (färdigköpt, bara att värma i ugnen).
Mormor och J hade med sig två nya delar av Dagbok för alla mina fans. Gustav fick också ett presentkort på en ny ryggsäck. Vi var ute i lördags och letade ryggsäck men kom fram till att Gustav måste vara med så att det blir en modell, som passar honom.

Av morfar fick Gustav ett digitalt USB-mikroskop. Med det följde även en gammal laptop, som mikroskopet kan kopplas till. Morfar och J pysslade för att få igång mikroskopet. Oskar och jag har ikväll suttit och tittat in i Oskars öra, i min mun och på mina "fingeravtryck". Vi tog oss även en närmare titt på Oskars pulsvärmare. Jag tror att vi kommer att kunna få mycket roligt med det här mikroskopet.

Jag brukar tycka att det är vilsamt att vara hemma men den här långhelgen har det varit helt annorlunda. Det har varit mycket att göra och jag är outsägligt, sjukligt trött. Idag började dagen med en bokad tvättid - sex maskiner tvätt på fyra timmar. Barnen duschade efter frukost. Vi gick ut en sväng för att njuta av solen och handla lite. När vi kom hem, lade jag mig på soffan och vilade en stund, innan det var dags att sätta igång med maten och fixa det sista innan våra gäster kom. Jag måste ha slumrat till och lyckligtvis kom Oskar och väckte mig. Jag har hostat konstant i två veckors tid och nu, lagom till att hostan är på väg att börja ge med sig, har jag fått ont i halsen och känner mig täppt i näsan. Jag hoppas innerligt att det inte är en ny förkylning på gång.


3 kommentarer:

  1. Hoppas att du hittar orken igen och att bacillerna flyger sin kos *kram*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hoppas jag med. Den här tröttheten känns inte normal.

      Radera