lördag 14 mars 2015

Jag ser faktiskt...

... fram emot finalen av Melodifestivalen ikväll.

Det är samma visa varje år. Delfinalerna är, i de flesta fall, påfrestande tråkiga att titta på. Jag förvånas över att de bidrag som deltar är de bästa av de som skickats in. Några guldkorn finns med det mesta är riktigt dåligt.

Så kommer då finalen och där finns de flesta guldkornen med tillsammans med några inte riktigt lika bra bidrag. Så också i år och jag tycker att de ska bli spännande att se vem som vinner.

Jag håller på Heroes med Måns Zelmerlöw. Den är i särklass bäst i startfältet. Gustav sade igår att han inte tycker om "groupielåten". Jag måste erkänna att den refrängen har satt sig på hjärnan, liksom Guld och gröna skogar med Hasse Andersson. Jon-Henriks favoritskap med jojken förstår jag inte. Alla de som hejar på honom, gillar de jojk annars också? Eller är det bara när han jojkar i TV som det är så fantastiskt bra?

Barnen och jag kommer att bänka oss framför TVn klockan 20. Jag förutspår att Oskar kommer att somna som allra senast när bidrag nummer två framförs. Gustav kommer att kämpa för att hålla sig vaken genom alla bidragen. Och jag kommer att hålla mig vaken med hjälp av min stickning och en nyfikenhet på slutresultatet.

1 kommentar:

  1. Linn köpte cd:n med alla låtar och vi har lyssnat igenom den, de enda låtarna som sätter sig på hjärnan är "Groupie" och "Guld och gröna skogar" - skrämmande tanke *fniss*
    Jag tänker detsamma om jojken, jag tror dock att Jons utseende har en stor del i det hela, inte sjutton skulle så många tjejer ha lovordat låten om den framförts av en lite korpulent sameherre i övre medelåldern *lått synisk*

    SvaraRadera