söndag 29 mars 2015

Sommartidsmorgon

Nu har vi sommartid! Klockan ställdes om natten som gick. På våren, när klockan ska ställas fram, ställer jag om klockorna innan jag går och lägger mig på kvällen.

Igår kväll var både barnen och jag trötta. Oskar somnade strax efter klockan 19 medan jag läste Hårdkokta fakta om ägg för honom och Gustav. Gustav och jag satte oss därefter i soffan för att titta på TV. Det blev inte så mycket TV-tittande, eftersom vi somnade båda två. Det innebar att under Earth Hour stod TVn på och lamporna lyste...

Jag vaknade framåt 22-tiden och såg till att vi båda kom i säng. Men först skulle jag ställa om tiden på åtminstone min klockradio. Jag var inte säker på att jag skulle lyckas, eftersom jag inte har någon bruksanvisning till den. Hur jag byter kanal på den är ett mysterium. Det visade sig däremot vara lätt att ställa om klockan, så det gjorde jag och somnade sedan ganska omgående.

Klockan 2:52 vaknade jag. Inte helt idealiskt men inte heller underligt med tanke på att jag hade sovit hela kvällen. Jag tog fram mobiltelefonen för att kolla Facebook och Instagram. Det var då förvirringen slog till. Mobilen påstod att klockan var 4:52!!!

Ja, ja, ja! Jag lyckades göra det klassiska misstaget att ställa om klockradion åt fel håll igår kväll! Nåväl, det var lätt åtgärdat och sedan somnade jag faktiskt om igen och vaknade inte förrän Oskar började röra på sig strax före 6:30. Det blev alltså sovmorgon idag!

1 kommentar:

  1. Du får se det som en övning inför hösten. Ställ om åt samma håll! (Tänkte jag rätt nu?)

    SvaraRadera