lördag 17 mars 2012

Morötter framför allt

Jag har haft nöjet att tillbringa förmiddagen tillsammans med Gustav. Vi körde till Nova i Lund för att köpa födelsedagspresenter till A, som ska ha födelsedagskalas i morgon, och till S, som ska ha kalas om två veckor. A och S får nog räknas som Gustavs allra bästa kompisar. Vi tittade på en massa olika saker på BR Leksaker och bestämde oss till sist för LEGO.


Sedan var Gustav hungrig. Vi hade ätit en ordentlig frukost innan vi gav oss iväg men Gustav gav sig inte. Han var hungrig! Det blev ett stopp på McDonalds, där ett Happy Meal inhandlades. Varför är boxarna gjorda i plast nu och inte av kartong? Är det något tillfälligt eller ska det alltid vara så? På bildskärmar i restaurangen gjordes reklam för nästa helgs pysseldag och detta illustrerades av en bild på en flicka som satt och klippte i rosa papper. Nu skulle jag behöva en morrande och ilsken smiley för att illustrera vad jag tycker om detta.

Nåväl, Gustav fick sitt Happy Meal och började med att äta sina morötter och dricka äppeljuice. När morötterna var slut, vände han sin uppmärksamhet mot hamburgaren och åt halva. Pommisarna åt han ett par stycken av.

Nästa stopp var Coop Forum, där vi storhandlade. Gustav var på gott humör hela tiden. Han gick och filosoferade för sig själv och hade frågor och funderingar kring allehanda ting. På ett ställe hängde det en liten discoboll i taket och den fångade hans uppmärksamhet. Varför hängde den där? Ja, det tycker jag var en mycket bra fråga, eftersom den var märkbart malplacerad mitt i övergången från kylavdelningen till avdelningen för torra specerier. Varför snurrade den? Varför var var spegelbitarna fyrkantiga? Varför...?

När vi nästan var hemma, konstaterade Gustav att det var lite dimmigt ute och han funderade lite över fenomenet dimma. Dimma ser ut som moln. Dimman försvinner när man kommer nära den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar