söndag 18 mars 2012

Paketvecka


Barnen har öppnat paket den här veckan. Vi har på något sätt kommit efter med deras födelsedagsfirande. I onsdags tog de itu med varsin födesedagspresent, när morfar här. Oskars paket är faktiskt en julklapp som blev en födelsedagspresent, som nu öppnats mer än två månader efter hans tvåårsdag. About time!


Gustav fick en kickbike eller om det heter scooter. Själv använder Gustav den gamla hederliga termen sparkcykel. Han gillar sin sparkcykel. Han vill inte ta ut den för då blir hjulen smutsiga, säger han. Och det har han ju rätt i. Men om han ska åka runt på den framöver, då måste den ut. Åka omkring inomhus, som han gjorde i onsdags, var ett undantagsfall.


Oskar fick en kulram och den tycker han om att bära omkring på och att snurra på kulorna och att "räkna" dem. Ibland låter det som om han säger "tio" när han drar den sista kulan på plats på en rad men jag tror ärligt talat att det är en tillfällighet.


Paketöppnandet avslutades igår. Gustav fick syn på ett stort paket i tvättstugan. Ett samtal till mormor säkerställde att det var okej att han öppnade det. I paket låg en magnetisk världskarta, som även är ett pussel. Länder och regioner utgör de olika pusselbitarna.

Gustavs födelsedag har även firats på förskolan. J har också fyllt år i dagarna och båda barnen fick var sin krona att ha på huvudet. Gustav berättade att han var kung och J var drottning.

1 kommentar:

  1. skönt att det inte blev kottning eller drung för dem båda, i dessa könsnivelleringens dagar

    SvaraRadera