onsdag 8 juli 2015

Blixtvisit i Helsingör

Vi är nog inte riktigt normala, barnen och jag. De flesta åker någonstans för att göra något särskilt. Vi ger oss iväg för att vi (mest barnen) tycker att färdmedlen är roliga. Vi åkte båt igår och vi har åkt båt idag. Det blev även buss och tåg, både Pågatåg och Öresundståg.

Vi tog tåget till Helsingborg och första, bästa båt till Helsingör. Vi stod på akterdäck och tittade på när bilar körde ombord och hur färjan gjordes klar för avgång. Därefter gick vi till däcket i fören men där gick det inte att vara, eftersom det blåste så mycket. Oskar kunde knappt ta sig fram i motvinden.

När vi kom till Helsingör, spöregnande det. Vi kom så långt som till vänthallen på den danska sidan. Där fick Oskar syn på färjan genom ett fönster och han ville vänta tills den hade gått. När färjan börjat sin återfärd till Sverige, kom nästa färja in och då ville Oskar titta på den. Eftersom det regnade, bestämde vi att vi skulle åka med den tillbaka.

När vi lämnade Helsingör, gjorde solen försök att bryta genom molnen, så vi kunde stå ute på däck en stund men sedan ville barnen gå in och sätta sig. I Helsingborg åt vi glass, innan vi tog tåget hem till Lund igen.

Barnen var supernöjda med dagen, eftersom de fick se hur det gick till att lasta färjan och hur ramper fälldes upp och ner och hur bogvisiret kom på plats. Att bogvisiret är viktigt vet de efter att ha "läst på" om Estonia. De fick se hur vattnet rördes om av propellrarna och de kunde känna hur båten gungade på vågorna (det blåste ordentligt idag).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar