lördag 25 juli 2015

Tre dagar i juli

I måndags gick barnen och jag hem till min mamma för att gratulera henne på födelsedagen. Vi hade med oss en present och en kaloribomb (=amerikansk cookie med choklad och kola).

Det var inte lätt att komma på något att ge mamma i födelsedagspresent. Jag har alltid haft jättesvårt att komma på presenter. När jag växte upp, framförde alltid födelsedagsbarnet, stor som liten, önskningar och då hade man något att utgå från och man visste att det blev rätt. Men så kom jag ihåg att mamma sagt att hon skulle ut och köpa kläder, så det blev ett presentkort i butiken, där hon brukar handla.

Mormor läser Gustavs födelsedagskort

På tisdagen körde vi mormor och katten Svante till veterinären. Svante har ont, när han kissar och han kissar precis överallt. Oskar följde med mormor och Svante in i undersökningsrummet och var, enligt mormor, mycket duktig därinne. Han har berättat att Svante var arg och att veterinären "tog bort köttet från benet". Det veterinären gjorde var att raka bort håret från Svantes ben för att kunna ta ett blodprov.

Gustav och jag underhöll oss i väntrummet. Vi läste ett par kattidningar och tittade på en massa bilder av olika kattraser. Gustav fotograferade mig och jag försökte ta lite bilder på oss två tillsammans.


I onsdags åkte vi in till garnaffären. Jag ska sticka mössor åt barnen och ville att de själva skulle välja vilken färg deras mössor ska ha. Gustav valde en knallröd färg och Oskar en ljusblå. Det blev även garn till lite annat, så som en halsduk och pulsvärmare.

Sen eftermiddag gick vi till affären och för att handla. Jag tog mig i kragen och plockade äntligen fram barnens sparkcyklar. Vi måste se till att komma ut och öva på sparkcyklandet mycket mer än vi gör. Båda barnen har emellertid gjort stora framsteg. Gustav tycker väl att det är sådär roligt medan Oskar älskar sin sparkcykel.


2 kommentarer:

  1. Kan bara bekräfta det som har med Oskar och mig att göra. Svante sjunger troligen på sista versen. Mycket tyder på att flera vitala organ har börjat lägga av.

    SvaraRadera