lördag 4 juli 2015

Sysselsättning i sommarvärmen

Jag ställde mobilens alarm på 5:50 i morse men vaknade en kvart innan det började spela sin melodi, Coldplays Paradise. Strax efter klockan sex gav jag mig iväg på en promenad med stavarna. Det var varmt men det var en behaglig värme. Det blev lite mer än 4 km och eftersvettningen var inte att leka med.

Att åka till IKEA en varm sommardag kan jag rekommendera. Det är svalt i bilen och det är svalt inne på IKEA. Jag hade med mig en shoppinglista men de första fem-sex sakerna jag plockade till mig stod inte på listan. Det var lite oroande. Det springer ju lätt iväg, när man är på IKEA. Jag blev i alla fall nöjd med mina inköp.

Det blev bland annat nya sänglampor. Jag har haft en liten bordslampa på sängbordet. Den har gett okej ljus men jag tror det blir mycket bättre med de nya lamporna, som kan riktas dit ljuset behövs. Dessutom får även Gustav en lampa på sin sida av sängen, så att han kan ligga där och läsa.

Jag kom även hem med en sån där rund rislampa. Inte alls planerat men när jag fick syn på den och såg priset, så slog jag till. Den kan få täcka den bara glödlampan, som har hängt i vardagsrumstaket i 1,5 år. Jag är så van vid den där glödlampan att jag inte tänker på den längre. Nu ser det lite bättre ut tills jag så småningom bestämmer mig för hur jag vill ha det i vardagsrummet och köper en annan lampa.

Jag passade på att titta på köksbord och har eventuellt hittat ett som jag kan tänka mig att köpa. Måste bara mäta och se att det får plats. Jag kommer inte ihåg hur stolarna såg men har en känsla av att de var klädda. Det vill jag inte ha, så det blir att hitta ett annat alternativ. Jag tog en del foton på saker jag tyckte om, till exempel köksbordet och ett soffbord.

Vad mer göra i sommarvärmen? Jo, tvätta och bädda rent i sängen. Två aktiviteter som garanterat engagerar svettkörtlarna men jag ska ju ändå duscha ikväll så... Konstaterade att det inte fanns en enda strumpa i tvätten! Hurraaaa!!!

De senaste dagarna har jag tagit itu med att få ordning i mitt sovrum. När jag flyttade in i november 2013, ställdes jag en del saker i ett hörn i sovrummet och de har blivit stående ... och mer har samlats. Jag har röjt runt här och för det första avlägsnat en massa damm och spindelväv samt papper i mängder. Nu börjar det se riktigt okej ut. Långt ifrån färdigt men det känns överkomligt.

Det här med inredning är inte min starka sida. Jag tycker att det är ganska tråkigt och jag har ingen blick för det. Det är svårt att fatta beslut - för tänk om jag ångrar mig, när jag har målat om, köpt nya möbler och så vidare. Man kan säga som så här, jag skyndar långsamt, väldigt långsamt. Nu börjar det dock komma idéer och jag ska ta ett av de många kollegieblock jag hittade i sovrummet och börja skriva ner, rum för rum, vad det är jag vill göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar