torsdag 30 juli 2015

Mitt kök fick en chock idag

Innan klockan hann bli tio i förmiddags, hade jag hunnit baka bröd, laga köttfärssås och baka en kladdkaka. Och det slutade inte där. Vid lunch hjälptes mamma och jag åt att laga en rotfruktslåda och kryddmarinerad fläskytterfile. Det kommer att ta flera dagar för köket att återhämta sig från all denna aktivitet.

Mamma och J kom hit idag för att hjälpa mig med lite praktiska saker. J satte upp en gardinstång ovanför öppningen (ja, det finns ingen dörr) in till mitt sovrum och draperiet, som jag har fått överta från mamma, kom på plats. I badrummet kom badhanddukshängaren upp på väggen. Den"ramlade ner" förra sommaren. J och jag diskuterade vilken typ av krokar/spikar jag ska använda för att sätta upp en del tavlor på väggarna. J rekognoserade för att se vad som behöver göras för att fixa till lampan jag vill sätta upp över matbordet i vardagsrummet samt konstaterade att det behövs starkare doningar för att kunna sätta upp spegeln i hallen.

Lite DIY gjorde jag själv. Jag lyckades klura ut hur jag får loss taklampan i badrummet, så att jag kunde byta glödlampan. Det är bara ett par månader sedan den slutade fungera. Avloppet under badkaret fick sig också en översyn. Om jag säger så här, långt hår ställer till problem i avloppet! Efter min insats kan barnen återigen bada utan att golvet i badrummet översvämmas.

Mormor spelade Den försvunna diamanten med barnen och tittade på medan Oskar färglade i sin dinosauriemålarbok. Oskar har sitt eget sätt att färglägga. Lite här och lite där. Annars blir det tråkigt, säger han. Han väljer ut en liten bit och färglägger, samtidigt som han berättar en kortare eller längre historia om vad som händer i bilden. Så går han vidare till en annan sida i målarboken. Han återkommer till bilder och målar lite till. Och så fortsätter det.

Barnen lekte också mycket på egen hand, medan vi vuxna höll på med vårt. Plötsligt frågade mormor:

- Leker de alltid så här?

Och ja, det gör de. De rollspelar. De leker med LEGO. De leker med BRIO. De ritar. De småpratar med varandra. Och den övervägande delen av tiden är de sams. Helt fantastiskt!

1 kommentar:

  1. Det är skönt att de dem och höra dem, ett ständigt pågående starkare eller svagare surr i bakgrunden.

    SvaraRadera