lördag 11 juli 2015

Underbara lata lördag

Åh, vad underbart det är att bara ta dagen som den kommer! Eller nästan i alla fall. En sak hade jag planerat att göra idag och det var att åka till IKEA medelst tåg och buss. Men resten av dagen har jag bara gjort det som har fallit mig in.

Jag höll på att missa tåget till Malmö. Den som har satt ihop tidtabellen till buss 3 måste vara den största tidsoptimisten någonsin. Bussarna är ofta försenade ju längre från utgångspunkten de kommer. Jag förstår inte hur det ens kan vara möjligt för chaufförerna att hålla tiderna. På hemvägen var bussen ännu mer försenad men då hade jag inget att passa, så det spelade ingen roll. Den chauffören ägde verkligen "sin" buss. Han styrde och ställde, med omtänksamhet, och lämnade förarsätet åtminstone tre gånger under färden för att hjälpa passagerare och "kolla läget".

IKEA klarade jag av snabbt. Jag kom hem med lasyr, penslar och en tvålpump till badrummet. Det var det som stod på min inköpslista, förutom gardinstång men någon sådan som föll mig i smaken hittade jag inte. Utöver det köpte jag en förvaringslåda (kom på att jag MÅSTE ha en rosa), grytlapp, plåster, färgpennor, smörknivar (till mamma), grillkorv, rostad lök, choklad och säkert fler saker som jag redan har hunnit glömma.

Eftermiddagen har jag tillbringat med stickningen i högsta hugg. Jag tittade på damfinalen från Wimbledon på BBC One. John McEnroe var en av kommentatorerna, ett jobb han skötte utmärkt. Han har åldrats synnerligen väl! Matchen spelades mellan Serena Williams, som kunde vinna sin sjätte titel och en Serena Slam, och en stjärna på uppåtgående, Garbine Muguruza. Williams var nervös och Muguruza spelade emellanåt utmärkt, vilket gjorde det hela till en spännande match.

Serena Williams vann 6-4, 6-4 och det var hennes 21:a grandslamtitel. I och med segern är innehar hon alla grandslamtitlar för tillfället och är en enda seger från en äkta grandslam - US Open om några månader.

Efter tennisen blev det Wonders of the Solar System följt av ett reprisavsnitt från säsong fem av Downton Abbey. Stickningen har vuxit ordentligt denna underbara, lata lördag.

1 kommentar:

  1. Du har sannerligen inte för många sådana lata dagar. Och vackert var vädret!

    SvaraRadera