torsdag 2 juli 2015

Utflykt till Emporia


Jag gillar inte Emporia. Det är för stort. Det är som en labyrint med förrädiska rulltrappor. Jag tycker att det är svårt att hitta rätt plan för att ta sig ut därifrån. Men det finns en riktigt positiv sak med Emporia och det är takparken.

I förra veckan frågade jag min mamma, om hon har besökt takparken. Det hade hon inte, så hon och J följde med barnen och mig dit idag.

Oskar bestämde att vi skulle åka Pågatåg. Han vägrar fortfarande att sätta sin fot på ett Öresundståg. Han tycker mycket om tåg. Varje besök på en tågstation gör honom lycklig och han pratar om Tågatåg (jo, han kallar Pågatåg för Tågatåg), Öresundståg och Silverpilen. Öresundståg är vanligtvis grå men idag såg vi ett rosa.

När vi kom till Hyllie, blåste det rejält. Men det var bara skönt, eftersom det även var rejält varmt. Ännu en dag med strålande solsken och klarblå himmel.


Vi tog den blå hissen upp till takparken och njöt av utsikten och de gröna taken. Det finns stora ytor att röra sig på. Jag kunde inte se någon servering däruppe och det tycker jag är konstigt. Men jag kanske missade den.

Vi tog den gröna hissen tillbaka ner till entréplanet. Om jag håller mig borta från rulltrapporna, kanske jag har löst orienteringsproblemen. Innan vi åkte hem, fick barnen var sin glass.

Jag kom inte tomhänt från Emporia. Jag hade planerat att titta in på Akademibokhandeln, när vi kom tillbaka hem till Lund, för att köpa en bok. Men vi passerade en Akademibokhandel på Emporia, på väg till den blå hissen, och jag hittade boken jag ville ha där. Jag har lånat den här boken från biblioteket och läst nästan hela - och skrivit av halva boken, eftersom det står så mycket bra i den. Det är, med andra ord, en bok jag måste ha!

Alldeles intill Emporia står Hyllie vattentorn. Jag har fortfarande svårt att fatta att vattentornet inte längre ligger ute på landet, som det gjorde när jag var liten. Malmö har nu vuxit och omfamnat tornet.


På väg hem till mormor i förmiddags.

1 kommentar: