torsdag 5 december 2013

Det stormar

Stormen Sven har dragit in över Skåne och det blåser något alldeles otroligt! Det viner och dånar utanför fönstren. Regnet smattrar mot rutorna.

Det gick inte fort att köra hem från jobbet idag. Det var mörkt. Regnet öste ner. Vinden ryckte i bilen. Det blåser upp emot 30 sekundmeter. SMHI har utfärdat en klass 3-varning. Under natten lär regnet övergå i snö och vinden ska kulminera. Det ska bli spännande att se hur det ser ut när jag vaknar i morgon bitti, om det alls går att köra till jobbet.

När jag körde hem från jobbet, lyssnade jag på Studio Ett på P1 och det pratades om stormen. Trafikverket har valt att ställa in hundratals avgångar i tågtrafiken. Journalisterna, som skötte intervjun, ifrågasatte det riktiga i detta. Är det verkligen rätt att ställa in resandet för tusentals resenärer bara för att några få eventuellt ska slippa sitta fast på ett tåg, som blivit strömlöst och kallt?

Journalisters jobb är att ifrågasätta men ibland blir det bara så otroligt infantilt och löjligt! Hade Trafikverket struntat i att vidta några förebyggande åtgärder, så hade samma journalister i morgon ställt frågor om varför Tåg X blev stående i flera timmar, utkylt och utan fungerande toaletter - hur kunde Trafikverket låta detta hända?!?

2 kommentarer:

  1. minns du den gången jag flög hem från Helsingfors och fick övernatta på Arlanda? jag ringde hem och du berättade hur stormen ryckte i huset

    SvaraRadera
  2. När Simone drog fram togs samma beslut och när journalisten ställde samma kokade fråga blev svaret - Vi bedömer att det är större fara att ha stillastående tåg ståendes ute i skogen... ja tänk det förstår nästan vems som helst, ja om man inte är journalist alltså

    SvaraRadera