måndag 22 juli 2013

Nästan utomlands


Idag har vi åkt mer buss och tåg. Och båt! Vi kunde inte bestämma oss om vi skulle åka till Simrishamn eller till Helsingborg. Det fick bli slumpen som avgjorde och Helsingborg vann med två minuters marginal. Vi tog bussen in till Lund och vid stationen visade det sig att vi kunde åka tåg mot Helsingborg två minuter innan vi kunde åka mot Ystad/Simrishamn.

Det var många som skulle mot Helsingborg. Tåget var proppfullt och Gustav och jag stod hela vägen. Oskar fick sitta i makens knä och han - Oskar alltså - lyckades charma ett antal äldre damer under resan. Det är något järnvägsfnulande på gång i trakterna av Kristianstad och tydligen går det snabbare för tillfället att ta sig till Hässleholm via Helsingborg, vilket kan vara en förklaring till människomassorna på tåget.


Vid knutpunnkten i Helsingborg löste vi biljett för att "tura över sundet" till Helsingör. Vi åkte bara fram och tillbaka och brydde oss inte om att gå av i Helsingör. Barnen var så nöjda med att åka båt. Tillbaka i Helsingborg åt vi lunch och sedan hade vi en knapp timme på oss till tåget mot Lund skulle avgå och då gick vi en promenad.

Det har varit ytterligare en varm och solig dag. Konstigt nog har jag inte känt av värmen så mycket under dagen men nu sedan vi kommit hem så är den påtaglig. I öster har det tornat upp sig mörka moln och det skulle inte sitta helt fel med en rejäl regnskur och kanske lite åska ovanpå det.

3 kommentarer:

  1. Helsingborg är en härlig stad tycker jag, vi brukar åka dit en gång om året över en helg. Så smidigt att ta sig över till Danmark en liten sväng också.

    SvaraRadera
  2. vi tog tåget till Höör och strosade ett par varv, innan vi tågade hem. där märkte vi faktiskt tågstrulet längre norrut, men hem kom vi, fast lite senare än planerat. varmt? ja!

    SvaraRadera
  3. Mysigt! Ja, det är frekvent förekommande med järnvägsfnulande i trakterna kring Kristianstad... :)

    SvaraRadera