söndag 7 juli 2013

Triathlon i Halmstad


Idag var det dags för makens första riktiga triathlon. Det ägde rum i Halmstad och han deltog i motionsklassen, vilket innebär 400 m simning, 20 km cykling och 5 km löpning. Startskottet gick klockan 9:00 i förmiddags men man skulle vara på plats redan klockan 7:30 för att hämta ut nummerlapp, badmössa och chip för tidtagning.

Simningen är den jobbigaste grenen och det som maken har minst erfarenhet av. De 400 meterna avverkades i ån Nissan och det hade varit mentalt jobbigt att ens ge sig ner i vattnet. Dessutom var det kallt, ca 17 grader, i vattnet och våtdräkten kändes klaustrofobisk - med andra ord blev det en jobbig start på tävlingen.


Cyklingen gick bra. Det var fyra varv i centrala Halmstad. Jag klockade inte varven men höll koll på några andra medtävlare och kunde se att maken höll jämnt tempo med dem under de tre första varven. Sedan började det gå lite tyngre.


Löpningen var riktigt tung. När maken kom in för varvning, såg jag att han stannade och gick emellanåt och han sade att han "höll på att dö". Men han kom i mål, cirka 1 timme och 26 minuter efter startskottet, trött men ruskigt nöjd med sin insats. Och det ska han vara. Vem hade trott det här för ett år sedan.

Juli 2013
Augusti 2011
Lärdomar från dagen: Byt om till tävlingskläder hemma och ta med vatten hemifrån. Det skulle finnas möjlighet till ombyte och dusch i en sporthall ungefär en kilometer från startområdet men det verkade inte finnas någon som visste var den sporthallen låg. Vi fick en förvirrad beskrivning, som ingen av oss förstod och inte hittade vi det vi sökte. Maken fick byta om i en undanskymd del av en park - och det gick ju också bra.

Jag kände också att vi var alldeles för dåligt pålästa. Det här med sporthallen hade vi till exempel kunnat kolla upp på hemmaplan genom att läsa start-PM, som fanns på internet. Maken bryr sig inte om sådant. Han menar att det ordnar sig - och det gör det - men jag blir så stressad av att inte ha koll. Vi bestämde att i fortsättningen så är det min uppgift att ta reda på information inför tävlingarna.

4 kommentarer:

  1. Grymt bra jobbat av din man!!!

    Haha, jag tror jag faktiskt vet var idrottshallen ligger... :) Vi har bott fem år i Halmstad, det är verkligen en trevlig och fin stad. Det är tur att de simmade så långt ifrån bron, det ligger ca 200 cyklar därunder. Kommunen brukade plocka upp dem en gång om året, men vips var det lika många där igen. Jag tror att fler gjorde som vår kompis Micke gjorde, kastade i dem på vägen hem från krogen och sedan undrade dagen efter var sjutton deras cykel blivit av... :)

    SvaraRadera
  2. Haha, ja, att fiska upp en cykel under pågående simtur är kanske en vinnande strategi! :)

    SvaraRadera
  3. Tur för dig att pelargoner och tusenskönor är jättefint! :)

    SvaraRadera