onsdag 31 juli 2013

Slutet-av-juli-tankar


Den senaste veckan har försvunnit i ett stort "poff". Det har varit så mycket att göra. Vi har rensat ut en mängd saker ur skrymslen och vrår och försökt få allting på sina rätta platser. Och vilken skillnad det gör! Det finns fortfarande en del att göra. Alla lådor och skåp i köket är i behov av att torkas ur, till exempel.

I måndags var RUT här och städade. Badrummen avkalkades. Alla skåpsluckor i köket torkades av och ugnen gjordes ren. Alla fönster putsades, både på in- och utsidan. (Vi abonnerar annars på fönsterputs av utsidan av fönstren på bottenvåningen.) Och så var det allmän damning, dammsugning och golvtvätt. Ute i trädgården blev alla rabatterna rensade och gräsmattan kantskars längs alla gräsmattor.

Medan huset städades, åkte vi hem till min pappa och åt frukost. Sedan stannade Oskar kvar där för att sova över hos morfar och det hade varit mycket roligt. Han ville inte följa med hem, när Gustav och jag kom och hämtade honom på tisdagen vid lunchtid.


När vi hade lämnat Oskar, var det dags för Gustavs första simlektion, som blev en hit. Nu är det simlektioner varje dag i tre veckors tid. Andra dagen regnade det och det ställde till det för Gustav som oroade sig för att det skulle bli för mycket vatten i poolen, att han inte skulle kunna bottna.


Efter Gustavs första simlektion åkte vi till Genarp för att äta lunch och sedan blev det en tur in till Lund och Gustav och jag fick håret klippt. När vi åt lunchen, tränade Gustav på att läsa olika skyltar. Han börjar bli riktigt duktig på att läsa korta ord. Men vid ett tillfälle blev det galet:

- Det står SANT där borta, sade Gustav.
Jag tittar och konstaterar att det står JÄRN ovanför dörren till en järnaffär.
- Nej, sade Gustav. Dom har stavat fel.

På kvällen satt Gustav och jag i nästan två timmars tid och byggde ihop hans LEGO-polisstation igen och den har barnen lekt mycket med sedan dess. Det är så roligt att se dem leka tillsammans och hitta på olika scenarier för LEGO-figurerna.

Andra saker som har tagit tid de senaste dagarna är jobbfunderingar. Jag har två jobberbjudanden att ta ställning till och det är svårt att bestämma sig. Det finns för och nackdelar med båda två och inget av jobben är helt klockrena. Nu är jag ganska säker på att jag har kommit till ett beslut. Jag pratade med min mamma om det igår kväll och plötsligt kände jag hur jag ska göra ... och den känslan fanns kvar, när jag vaknade i morse.

Jag tycker att det är så roligt att prata med Gustav. Inte bara för de riktiga guldkornen, som det ovan, utan även för att jag gillar hur han tänker och funderar på saker. Följande meningsutbyte hade vi igår:

- Mamma vad är tre plus tre?
- Det är sex.
- Vad är två plus två plus två?
- Det är också sex.
- Vad är fem plus ett?
- Det är också sex.
- Vad är ett plus ett plus ett plus ett plus ett plus ett?
- Det är också sex.

Det var ju inte så att Gustav behövde hjälp med svaren till sina frågor. Han ville få bekräftat det som han redan hade klurat ut på egen hand, att summan sex kan man komma fram till på mer än ett sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar