söndag 4 september 2011

Det här med att läsa


Jag gillar att läsa. Det har jag gillat så länge jag kan minnas. När jag var 11-12 år cyklade jag till Stadsbiblioteket på lördagen för att låna en bunt böcker, som sedan lästes under veckan. Nästa lördag var jag tillbaka på biblioteket för att låna nya böcker.

Sedan kom jag på vilken bokskatt min mamma hade tillgång till på jobbet. Alla böcker som trycks i Sverige hamnade på hennes jobb. Och hon fick låna hem dem! Vilken otrolig lyx! Jag undrar hur många ton böcker mamma bar fram och tillbaka mellan Lund och Malmö.

Som sagt, jag gillar att läsa men jag gör det alldeles för lite numera. Och jag har svårt att sätta fingret på varför jag inte tar mig tid att läsa böcker i samma utsträckning som jag brukade. Det var inte ovanligt att jag hann läsa i närheten av 100 böcker om året. Numera får jag vara glad om jag hinner med 50 stycken.

På bilden finns ett antal olästa böcker som jag hittade i bokhyllorna här hemma. Och sedan bilden togs har den fyllts på med två böcker till. En av dem läser jag nu ... The remains of the day av Kazuo Ishiguro. Jag behöver inte gå till biblioteket och låna böcker till mig själv under resten av året. Frågan är om jag hinner läsa alla de där böckerna innan året är slut. Jag tror i alla fall att jag kommer att läsa fler böcker i år än jag gjorde förra året. Då slutade jag på 37 lästa böcker och hittills i år har jag hunnit med 33.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar