fredag 16 september 2011

Eftermiddag i Skrylle


Igår eftermiddag var himlen delvis täckt av mörka moln samtidigt som solen sken. Skulle det regna eller inte? Vår väderstation visade att prognosen var solsken. Vi litade på väderstationen och åkte till Skrylle och fick en härlig eftermiddag i höstsolen.

Det har regnat en del den senaste veckan och jag misstänkte att det skulle finnas många vattenpölar och att det skulle vara lerigt, så klädsel för utflykten var överdragsbyxor och stövlar på. Och det gjorde jag rätt i. Oskar hann inte mer än komma ut ur bilen, så satte han sig i en lerpöl ... och jag var tacksam för att han hade galonbyxorna på.


Vattenpölar är jättekul! Man kan hoppa i dem, stampa i dem, kasta sten i dem (då låter det plums), plaska med händerna i dem. Det är svårt att slita sig, när man har hittat den perfekta vattenpölen. Då kan det bli så att man tror att man har lekt färdigt i den (och de vuxna är absolut övertygade om att det är färdiglekt) men när man har kommit fem meter från pölen, inser man att det nog allt finns lite mer lek kvar i den ... och då går man tillbaka och leker lite till. I alla fall om man heter Oskar och är 1,5 år.

Höstsolen var underbar. Varm och ljus. Vindarna var ljumma. Begynnande höstfärger men fortfarande mycket grönska. Det var en stund då vi kunde vila i nuet och bara njuta.

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig em ni verkar ha haft :)
    Jag är övertygad om att Linn och Oskar skulle kunna ha mycket trevligt tillsammans i en vattenpöl...

    SvaraRadera
  2. Linn skulle nog ha ett och annat att lära Gustav ... är jag lite rädd för ;-)

    SvaraRadera