söndag 25 september 2011

Högre och högre


När Gustav och maken kom hem från familjejudon igår, tog vi med oss Gustav, Oskar och S och gick ut på en promenad i området för att se hur långt de olika byggena har kommit. Arbetet har verkligen tagit fart igen efter sommarsemestrarna.

På väg hem passerade vi en enorm jordhög. Vi går förbi den varje dag, på väg till och från förskolan, och Gustav har studerat den noga. Han har visat mig ett fotavtryck vid botten av högen. Enligt Gustav är det S:s pappa som har gjort det fotavtrycket i ett försök att ta sig uppför högen.

Igår tycktes Gustav ha bestämt sig för att han också skulle göra ett försök att ta sig upp. Och han hade verkligen bestämt sig. Han visade en typ av beslutsamhet, som jag sällan har skådat, så trots att jag tyckte att det var lite otäckt att se honom klättra så högt upp, så höll jag tyst och bara tittade på.


Och upp på toppen kom Gustav. Och även Simon. Flera gånger. De upptäckte också att det gick att ta sig ner i en rasande fart genom att åka på byxbaken på den hårt packade jorden.

Och familjejudon då... Det hade gått jättebra. Gustav hade deltagit i alla aktiviteter och till och med slagit en kullerbytta. Fast det var lite läskigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar