torsdag 1 september 2011

Förskolestart


I morgon är det dags för förskolestart för Oskars del. I morgon är han också 20 månader. Det är svårt att förstå att vi redan är här. Att det har gått så många månader sedan han föddes. Att det nu är dags för honom att börja upptäcka världen utan oss föräldrar närvarande. Det känns som om det var alldeles nyss han såg ut så här:

Inte så många dagar gammal. Ungefär 1,5 kg. Den lilla prematurblöjan ser gigantisk ut på hans lilla kropp. Kan inte hålla värmen själv. Kan inte äta själv. Och alldeles omåttligt älskad!

Vilken skillnad mot dagsläget. 9,7 kg och 77 cm lång på 1,5-årskontrollen på BVC i förra veckan. Sex tänder och den första kindtanden på väg. Hans talade vokabulär består av mamma och pappa. Förståelsen är nästan oändligt mycket större. Favoritsysselsättningen tror jag är att ta ut så många skor som möjligt ur garderoben i hallen och sprida ut dem i hela husets bottenvåning. Fortfarande alldeles omåttligt älskad!

Så här, dagen före förskolestarten, är jag övertygad om att det kommer att gå som en dans för Oskar under inskolningen. Han kommer att ha hur skoj som helst på förskolan. Tre dagars inskolning med pappa vid sin sida. Om jag känner Oskar rätt, så kommer han inte att vilja gå hem, när det är dags att göra det.

Och mamma och pappa är också redo för den här nya eran i Oskars liv.

1 kommentar:

  1. Fint skrivet om en liten kille som nu blivit så stor att det är dags att ta de första stegen ut i den stora, stora världen... Oskar kommer att klara det alldeles galant och hur det än är så kommer han alltid att vara mamma och pappas lilla kille som är omåttligt älskad

    SvaraRadera